Vákummasszázs

A kezelésről:

A narancsbőr rettegett ellensége

Kinek ne lenne ismerős a narancsbőr, vagy cellulit szó? Sajnos ez a probléma nem csak a teltebb nőket érinti. Testsúlytól és életkortól függetlenül alakulhat ki ez a bőrelváltozás, mely a laza kötőszövet sejtközötti állományába lerakódott nagymértékű zsír következtében jön létre.

Általában combon és fenékrészen alakul ki, de előfordulhat has és deréktájon is.

Kialakulásáért felelős az ülő életmód, helytelen táplálkozás, mozgáshiány, nyirokkeringési problémák, hormonális problémák.

Általában a nem kielégítő nyirokkeringés során a felhalmozott méreg-, és salakanyagok maradnak vissza a kötőszövetben.

A narancsbőr csökkentéséhez sokszor nem elég a helyes táplálkozás, és a megfelelő testedzés. A hatékony cellulit csökkentéshez szükséges valamilyen célkezelés, mely az adott problémás terület keringését, és anyagcseréjét fokozza.

Az egyik leghatékonyabb kezelés erre még mindig a vákuummasszázs. Ez egy üvegharanggal végzett kezelés, mely során a problémás területeken egy erőteljes nyirokmasszázst alkalmazunk. A kezelés közben a kezelőfejjel beszippantjuk a bőrfelületet, és a harang mozgatásával gyakorlatilag a bőr alatti zsírszöveteket mechanikailag összetörjük, majd ezt, szintén az üvegharang segítségével a nyirokcsomókba vezetjük. Ezzel javítjuk az anyagcserét, serkentjük a nyirokrendszer működését, ezáltal a salakanyagok gyors kiürülését a bőr kötőszöveteiből. A kezelés közben fellépő vérbőségfokozás hatására a szövetek több tápanyaghoz és oxigénhez jutnak, mely által feszesebb, rugalmasabb lesz a bőr.

A kezelést mindenképpen kúraszerűen célszerű végezni a hatékony eredményért. Általában 10-12 alkalom heti 2-3 alkalmas rendszerességgel már nagyon látványos eredményt tud nyújtani. Természetesen az életmód legalább minimális megváltoztatása szükséges a cél eléréséhez.

© 2023 All rights reserved

Készítette: Gáspár Dániel