Lábak E-Light szőrtelenítése

A kezelésről:

Tartós szőrtelenítés, ránctalanítás, visszér, májfolt hatékony kezelése

Az E-light készülék két már jól ismert technológia együttes alkalmazása. Ez a két technológia az IPL villanófény és a rádiófrekvencia.

A villanófényes készülékekkel leggyakrabban végzett kezelés a szőrtelenítés, de ezen kívül bőrfiatalítást, pigment folt kezelést, különböző érproblémákat, és tág pórusokat is kezelhetünk.

A villanófényes kezelés során adott idő alatt a besugárzott fény energiáját használjuk fel. Ez az energia kémiai és fizikai reakciót vált ki az adott területen.

Szőrtelenítés során a készülék által kibocsátott fény elnyelődik a szőrszálakon át a szőrtüszőben. A fény által kibocsátott hőenergia felmelegíti a szőrszálat és a tüszőt, ezzel a benne levő vizet elpárologtatja, életképtelenné téve azt. A bőr égését elkerülendő a készülék feje fejlett hűtéssel rendelkezik, mely a kezelés során fellépő kellemetlen érzést is csillapítja.

Az IPL kezelés önmagában sajnos csak sötét szőrszálaknál volt eredményes, mivel ezek tartalmaznak elég melanint a hőenergia elnyeréséhez. A rádiófrekvenciával kiegészített IPL készülék már melanin hiányában is fel tudja melegíteni a szőrszálat és a szőrtüszőt, ezáltal megoldást nyújtva azoknál, akiknél világosabb szőrszálakat kell kezelni.

Ezen kívül a rádiófrekvencia önmagában is nagyon hatékony kezelés évek óta a bőr fiatalítása, ránckezelése, megújítása terén. A kialakult hő stimulálja a fibroblasztokat, ezáltal kollagénindukció indul be. Ezáltal a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz.

Ahhoz, hogy a szőrtelenítés lényegét megértsük tudnunk, kell, hogy szőrszálaink növekedésének 3 fázisa van:

  • Anagén (növekedési) fázis → ekkor a szőrhagyma még szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz a mátrix sejteken keresztül.
  • Katagén (átmeneti) fázis → itt a sejtek szaporodása leáll, a szőrtüsző elkezd sorvadni, és a szőrhagyma alapjáról leválva elkezd felfelé vándorolni.
  • Telogén (nyugalmi) fázis → a szőrhagyma elszarusodik, a szőr már majdnem kilökődött, magasan a szőrcsatornában van.

Mivel a szőr, a szőr növekedéséért felelős mátrix sejtekhez legerősebben anagén fázisban kapcsolódik, és ekkor termelődik a hőt elnyelő melanin is, így eredményesen az ebben a növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudjuk csak kezelni.

Átlagosan testfelületünkön összesen szőrszálaink 20-30 %-a van anagén fázisban, ezért kell a kezelést 6-8-szor megismételni. Ezt kb. 3-6 hetente célszerű végezni. Ezeken felül kezelhető vele aknés problémás bőr is, mely a túlzott faggyútermeléssel jár. A villanófény hatására a szétszórt nagy energia sűrűségű fény a melaninban elnyelődve hőhatást eredményez, ami összezsugorítja a faggyúmirigyeket, ezáltal csökken a faggyú mennyisége is. Elpusztítják az aknét okozó baktériumokat, fokozzák a bőr védelmi funkcióját. Itt is kúraszerű kezelésre van szükség 6-8 alkalommal, 1-2 hetente végezve.

A bőrfiatalítás, más néven fotorejuvenáció, a már előzőleg említett kollagénindukciót indítja be a bőrben, ez által a bőr megfiatalodik, feszesebb ránctalanabb lesz. Itt kúraszerűen 4-5 alkalom szükséges havi rendszerességgel végezve.

Mint tudjuk a pigmentfoltok igen nagy gondot jelentenek a bőr kezelésében. De az e-light technológia erre is eredményesen használható. Itt a kibocsátott fényt csak a felesleges melanin nyeli el, mely hőenergiájával széttöri a pigmentet. A széttört pigmentet a test a fagocitózis segítségével eltünteti, a melanociták felszívódnak. A legtöbb esetben a kezelés nagyon eredményes, a pigment teljes egésze, vagy nagy része eltűnik. A különböző érproblémákra (rozácea, seprűvénák) a kezelés során a célzott erekhez elegendő energiát juttatunk ahhoz, hogy azok összeroncsolódjanak, de a többi szövet teljesen ép maradjon. A kezelés után a károsított erek felszívódnak.

Ellenjavallatok:

Terhesség, szoptatás, lázas betegség, szív és érrendszeri panaszok, cukorbetegség, epilepszia, aktív gyulladt bőrbetegségek, daganatos betegségek, nyílt sérülések környékén, fokozott fényérzékenység esetén, illetve olyan gyógyszerek használatakor, melyek fényérzékennyé teszik a bőrt.

Kémiai, illetve lézeres beavatkozások után fél évvel végezhető a kezelés. 18 év alatt kizárólag szülői beleegyezéssel!

© 2023 All rights reserved

Készítette: Gáspár Dániel