Kavitációs ultrahang kezelések

A kezelésről:

Fájdalommentes, hatékony kezelés a helyi zsírpárnák eltüntetésére

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Egy kavitációs készülék akkor a leghatékonyabb, ha az fókuszált célkavitációs hullámokat szór, mely felismerhető arról, hogy a vendég a kezelés közben egy belső sípoló hangot hall, amit a kezelő nem, és a kezelőfej nem melegszik fel.

Azért, hogy a kezelés tényleg hatékony legyen nagyon fontos az, hogy napi 3-4 liter vizet fogyasszunk, ezzel gyorsítva az anyagcserét, és a zsírok feldolgozását. Közvetlenül a kezelés előtt is el kell fogyasztani egy nagyobb mennyiséget, ez kb. 1 liter kell, hogy legyen.

A kezelés kiegészítéseként minden esetben kell egy nyirokkeringés fokozó kezelést is végezni, hogy ezzel is segítsük a lebontott zsírok nyirokrendszerbe való jutását. Ez lehet akár vákuumos kezelés, de akár gépi nyirokmasszázs is. A nyirokmasszázzsal intenzív méregtelenítést, salaktalanítást érhetünk el. Emellett serkentjük a vérkeringést. Akár visszeres betegségekre is önmagában nagyon jótékony, de visszérműtétek utáni rehabilitációra is alkalmas. Feszesíti a bőrt, enyhíti a narancsbőrt. Nagyon kellemes érzés is, kiváló izomlazító.

Ezzel együtt komplett a kezelés. Emellett érdemes odafigyelni a szénhidrátbevitelre is legalább a kezelés utáni 2-3 nap.

A kezelés teljesen fájdalommentes, és nagyon hatékony a helyi zsírpárnák eltüntetésére, és a cellulit megszüntetésére. Nagyon fontos, hogy semmilyen más szövetre nincs káros hatása, csak a zsírsejteket roncsolja. Mellékhatásként maximum enyhe bőrpír, vagy 1-2 pici hólyag fordulhat elő a kezelt területen, ami legkésőbb 1 óra múlva elmúlik.

Kavitációs ultrahanggal kezelhető testtájak:

 • has
 • külső- és belső comb
 • fenék
 • kar

 

A kezelés hatására formálódik az alak, feszesedik a bőr, csökken a narancsbőr, csökkennek a helyi lefogyhatatlan zsírpárnák, a problémás testrészeken csökken a terület, mely cm-ben is mérhető. Mivel a zsírsejtek száma a születés óta adott, és ez nem növekszik, és mivel a kavitáció szétroncsolja a zsírsejteket, ezért a zsírleszíváshoz hasonló hatás érhető el vele. Míg egyéb testkezeléseknél a zsírsejtek csak méretükben lesznek kisebbek, de nem roncsolódnak, így a kavitációs zsírbontással kialakult eredmény sokkal hosszabb ideig megőrzi a kialakult eredményt.

Egy területen maximum 30 percig kezelhetünk, és ezt egy 30×30 cm-es területre kell koncentrálni. Összesen egy kezelés ne legyen több mint 45-50 perc, mert a szervezet az ennyi idő alatt felbontott zsírt képes egyszerre feldolgozni. Vese és máj fölött nem szabad kezelni.

A kezelés kúraszerűen javasolt a látványos eredmény eléréséhez. Ezt heti rendszerességgel célszerű végezni, ennél gyakrabban nem ajánlatos. Kb. 5-10 kezelés szükséges ahhoz, hogy hosszan tartó látványos eredményt érjünk el.

 

Ellenjavallatok:

 • sérült bőr
 • terhesség
 • pacemaker, fém implantátum
 • hallókészülék, vagy valamilyen halláskárosodás
 • epilepszia
 • szívritmus zavar
 • trombózis
 • daganat

Kavitációs kezelés menete:

A vendéggel első kezelés előtt megbeszéljük, hogy mi az a terület, ahol problémája van, megbeszéljük vele, hogy mi maga a kavitációs zsírbontás, mit várhat a kezeléstől, és mi az, amit be kell tartania ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást.

Ezután, és közben közvetlenül a kezelés előtt a vendégnek el kell fogyasztania legalább fél, de legjobb, ha 1 liter folyadékot. Ezután következik maga a kezelés. A problémás testrészre felvisszük a kontaktanyagot, beállítjuk a készüléket bőrállag, és állapot szerint, és elvégezzük a kezelést. Eközben a vendégnek folyamatos belső sípoló hangot kell hallania. Ezt a megadott időtartamig végezzük, de maximum 45-50 percig.

A kezelés kiegészítése a gépi hullámmasszázs következik, ami előtt és után vérnyomást mérünk. Ezután a vendégre feladjuk a kezelő ’’csizmát’’, derekára az övet. Figyelünk arra, hogy a szervezetet ne terheljük meg egyszerre kar és lábkezeléssel, tehát egyszerre csak vagy az alsó, vagy a felső végtagokat kezeljük.

Ezután elindítjuk a gépet, beállítva a vendég számára az ideális intenzitást. A kezelés 30 perces, eddig a vendég kikapcsolva, relaxálva pihenhet. Akár már az első kezelés után centiméterben mérhető eredmények lehetnek, de ez nem mindenkinél ennyire gyors. Általában a 2.-3. kezelés alkalmával már mérhetünk akár 3-4 cm-es körfogat csökkenést is.

Érdemes első kezelés előtt lemérni a kezelni kívánt területet, és 2-3 alkalmanként, vagy akár minden egyes kezelésnél lemérni a változást.

© 2023 All rights reserved

Készítette: Gáspár Dániel