Mikrodermabrázió + uh

A kezelésről:

A legkorszerűbb hámlasztó eljárás

A bőr anatómiai felépítésében a legfelső hámréteg alsó rétegében található henger alakú sejtek osztódnak, és felfelé tolódva szép lassan elveszítik a sejtmagot, és a vizet önmagukból. A szemcsés és fénylő réteg sejtjei már tartalmaznak szaru elő anyagot is, melyek a bőr felszínén egy élettelen, lemezes szerkezetű szaruréteget képez. Ezek a szarulemezek folyamatosan, ciklikusan termelődnek, majd lekopnak, lehámlanak. Ez röviden az elszarusodás.

Bár a szaruréteg nagyon sok olyan funkciót lát el, melyek létfontosságúak, de kozmetikai szempontból, ha a szaruréteg nagyon vastag a különböző hatóanyagok felszívódása is minimális. Ha a felső elhalt hámréteget hidratáljuk, gyakorlatilag semmilyen kozmetikai kezelés nem lesz látványos, hatékony és főleg hosszú távú. Ezért szükséges minden kozmetikai kezelés előtt a felső hámréteg alapos lekoptatása. Ezt különböző eszközökkel, anyagokkal tehetjük meg. Legegyszerűbben peelingezhetünk. Ezt bőrtípustól függően tehetjük akár szemcsés mechanikai, akár különböző biológia, kémiai radírokkal. Ezek gyümölcssavakat, fehérjebontó enzimeket; a mechanikai radírok pedig magőrleményeket stb. tartalmaznak.

A hámlasztó eljárások közül a legkorszerűbbek a gépesített mikrodermabráziós, vagy hidrodermabráziós készülékek. A mikrodermabráziós készülékeknek két fajtája létezik. Az első ilyen gépek aluminium-oxid por segítségével csiszolták a bőrt. A készülék kezelőfeje két kivezető nyílással rendelkezik. Az egyiken aluminium-oxid port fúj a bőrre, a másikon a lecsiszolt bőrlemezkékkel együtt egyből visszaszívja azt egy külső tartályba. Sajnos a porszemcsék gyakran eltömítik a pórusokat, ezzel további kozmetikai problémát okoznak, ezért mára a bőrcsiszolás e fajtája elavulttá vált.

A mikrodermabrázió másik fajtája a gyémánt csiszolófejjel végzett kezelés

Itt különböző érdességű csiszolófejekkel dolgozhatunk, amit bőrtípusonként választhatunk ki. Így az érzékeny bőrtől a problémás bőrig mindent kezelhetünk vele. Sokkal alaposabb koptatást érhetünk el vele, mint egy normál peelinggel.

Eredményesen kezelhető vele pigmentfolt, kisebb bőregyenetlenségek, tág pórusok, szeborrea. Ezen felül minden kezelés hatását megsokszorozza, hatékonyabbá teszi. Javul a bőr oxigénellátottsága, a bőrlégzés, javítja a vérkeringést, javul a kollagén-elasztin szintézis, és a faggyútermelés is normalizálható vele.

Összességében a bőr szerkezete, struktúrája sokkal tömörebb, feszesebb lesz, a tónus, és a bőrszín sokkal egyenletesebb, a hajszálráncok pedig kisimulnak. Szeborreás bőr esetében pedig kúraszerűen végezve, mivel elősegítjük a bőrlégzést, és fokozzuk a vérkeringést, olyan hatóanyagok bevitelével, melyek csökkentik a faggyútermelést hosszú távú eredményt tudunk elérni. Csökken a mitesszerek száma, javul a tág pórusok állapota.

Kúraszerűen végezve tudunk csak hosszú távon látványos eredményt elérni. Ehhez kb. 6-10 alkalomra van szükség 1-2 hetes rendszerességgel végezve.

Nagyon fontos a kúra ideje alatt a fényvédelem!

Ellenjavallatai:

Nyáron a kezelés nem végezhető, mert fényérzékennyé teszi a bőrt.

Bőrfertőzés (herpesz, szemölcs), daganatok, gyulladás, lázas betegség, cukorbetegség, vérzékenység, fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl.: roacutan kúra, A-vitamin kúra stb.) esetén nem javasoljuk.

Nyári időszakban végezhető kezelés a hidradermabrázió

Itt a vizet ultrahang segítségével porlasztjuk, és ennek segítségével távolítjuk el az elhalt hámsejteket. Sokkal kíméletesebb eljárás, mint a mikrodermabrázió, ezért érzékeny bőrön, és akár nyári időszakban is végezhető kezelés.

© 2023 All rights reserved

Készítette: Gáspár Dániel